Ne bucurăm să vă putem anunța în sfârșit la ce am lucrat în ultimele 6 luni!
Împreună cu Applied Anthropology Network din cadrul European Association of Social Anthropologists ne pregătim să aducem în România o conferință minunată, eveniment satelit al simpozionului internațional Why The World Needs Anthropologists.
Ca să vă introducem puțin în teme, iată câteva detalii despre evenimentul mamă:
Why the World Needs Anthropologists este un eveniment internațional organizat an de an de către Rețeaua de Antropologie Aplicată din cadrul Asociației Europene a Antropologilor Sociali.
Ajuns în 2018 la a 6-a ediție, evenimentul se bucură de un succes considerabil, fiind foarte popular atât printre antropologi, cât și printre profesioniștii din afara domeniului, care lucrează sau sunt interesați de lucrul cu antropologii. Scopul principal al evenimentului este explorarea aplicabilității antropologiei (și a cercetărilor de tip calitativ) în afara mediului academic tradițional și crearea unui spațiu de discuție în care să se întâlnească toți cei interesați de acest subiect. Așa se pun bazele pentru o viitoare profesionalizare a antropologiei!
Temele abordate până acum au fost:
- 2013, Amsterdam, Olanda: New fields for applied anthropology in Europe
- 2014, Padua, Italia: Coming out of the ivory tower
- 2015, Ljubljana, Slovenia: Burning issues of our hot planet
- 2016, Tartu, Estonia: Humanise IT!
- 2017, Durham, Marea Britanie: Powering the Planet
- 2018, Lisabona, Portugalia: Designing the Future
Pentru că WWNA este mereu foarte reușit, iar participanții își doresc să se vadă mai des, anul trecut echipa de la Applied Anthropology Network a decis să înceapă și organizarea de evenimente locale care respectă structura și tematica simpozionului internațional – așa numitele evenimente satelit.
Ei bine, cu tenacitatea noastră caracteristică am reușit să aducem în România cel de-al doilea eveniment satelit al WWNA! (Am putea chiar să ne lăudăm că este primul, căci cel din martie, ținut tot în Lisabona, a fost un pilot de încercare.)
Așa s-a născut Why Romania Needs Anthropologists: On mental health. Vă așteptăm, așadar, pe data de 1 iunie a.c., între orele 10 și 14, la Muzeul Național al Țăranului Român, studioul Horia Bernea, pentru a discuta despre intersecția dintre antropologie aplicată și sănătate mintală și pentru a dezbate pe tema contribuției pe care antropologii o pot aduce în acest domeniu lucrând cot la cot cu psihologii, psihiatrii, asistenții sociali și companiile medicale.
Ne dorim să atragem la acest eveniment un public cât mai divers, compus atât din persoane interesate de antropologie, cât și din cei interesați de medicină, psihiatrie, psihologie sau orice altă branșă a sănătății mintale. Și să știți că nu este o conferință tradițională, ci cât se poate de nonconformistă! Deci: nu așteptăm numai persoane din mediul academic, ci și studenți, practicanți, entuziaști sau reprezentanți ai companiilor de profil.
Temele discutate vor fi pe înțelesul tuturor și vom răspunde cu drag la orice fel de întrebări. Discuțiile vor fi în limba română. Vorbitorii noștri, cărora le suntem extrem de recunoscători că ne-au răspuns la invitație, sunt:
- Corina Enache, antropolog la The Sweet Spot; realizatoare a podcast-ului The Human Show.
- Ioana Pop M.D., medic primar psihiatrie; psihoterapeut la Centrul de Psihiatrie și Psihoterapie PsyClass.
- Valentin Veron Toma M.D. Ph.D., cercetător la Institutul de Antropologie Francisc I. Rainer.
- Lavinia Țânculescu Ph. D., psiholog clinician, supervizor și psihoterapeut, lector universitar la Facultatea de Psihologie, din cadrul Universității Hyperion.
După prezentările individuale și sesiunile de Q&A aferente, vom avea un panel de discuții cu toți participanții. Și aici încurajăm intervenții din partea publicului.
Why Romania Needs Anthropologists nu urmărește numai formatul și tematica evenimentului mamă, ci se aliniază și principiilor acestuia. De aceea ne dorim foarte mult să organizăm un eveniment incluziv, motiv pentru care participarea este complet GRATUITĂ, condiționată numai de înscrierea în prealabil și de numărul de locuri disponibile (150). Formularul de înscriere se găsește aici: https://www.surveymonkey.com/r/MWNJ8ZW
Pentru a ne ajuta să acoperim costurile evenimentului, v-am fi recunoscători dacă ați face o donație cu mențiunea WRNA2019 aici: https://asociatiaiau.ro/2019/04/18/doneaza/
Dacă reprezentați o companie sau o instituție cu profil medical, cultural sau antropologic sau lucrați în media și vă doriți să scrieți despre acest eveniment, nu este nevoie să vă înscrieți cu ajutorul formularului, ci este de ajuns să ne dați un mail la anna.berza@asociatiaiau.ro și vă contactăm noi pentru toate detaliile.
Pentru a fi la curent cu toate detaliile, ne găsiți și pe Facebook: https://www.facebook.com/events/429378017855572/
Vă mulțumim și vă așteptăm!
ECHIPA DE ORGANIZARE: Anna Berza (Asociația IAU), Mihai Burlacu (Universitatea Transilvania Brașov), Alexandra Gerea.
PARTENERI INSTITUȚIONALI: Asociația IAU, EASA-AAN.
PARTENERI MEDIA: The Human Show
Leave a Reply